Joep Dubbink, De tekst mag het zeggen (2020)

Op 1 juni 2019 overleed Karel Adriaan Deurloo (1936-2019), een van de meest spraakmakende bijbelwetenschappers in de afgelopen halve eeuw in Nederland. Om hem te gedenken verscheen een boekje, geschreven door Joep Dubbink, leerstoelhouder van de Monshouwerstichting.


Deurloo’s manier van bijbeluitleg was verrassend, actueel en voor generaties bijbellezers inspirerend. Daarbij ging het hem altijd om wat de tekst te zeggen heeft. De tekst heeft een eigen stem die de lezer ook nu aanspreekt.

Dit boek volgt het spoor van zijn vele publicaties en doet een poging het geheim van de leeswijze van Karel Deurloo te ontsluiten. Niet alleen om hem te eren en pareltjes van zijn manier van lezen nog eens voor het voetlicht te brengen, maar ook om nieuwe lezers te stimuleren nieuwe wegen te gaan, met behoud van wat te leren valt van een bevlogen en vakkundig bijbellezer.

Op 1 juni 2020 werd het eerste exemplaar aangeboden aan Jettie Deurloo-Sluijter, vanwege de coronamaatregelen in kleine kring.

Het boek kwam tot stand op initiatief van de Vereniging voor Theologie en Maatschappij. Het is uitgegeven bij KokBoekencentrum en kost € 12,99.

Scroll naar boven