Nog te bestellen: Amsterdams Cahier 35: Elia & Elisa

De verhalen over de profeet Elia en zijn opvolger Elisa zijn misschien wel de mooiste in de Hebreeuwse Bijbel. Ze zijn in ieder geval enerverend en in meer dan een opzicht grensoverschrijdend. Daarbij gaat het over de grens tussen ware en valse godsdienst, leven en dood, volksgenoot en buitenlander. Soms lijkt men in Gods naam over morele grenzen te gaan. Dat is voer voor theologen, maar ook voor psychologen en voor kunstenaars. Dat alles passeert in dit nieuwe nummer van de Amsterdamse Cahiers de revue, in bijdragen die vanwege de verscheidenheid aan perspectieven, methodes en taal eveneens grensoverschrijdend genoemd kunnen worden.

Deze bundel bevat bijdragen van Bob Becking, Panc Beentjes, Joep Dubbink, Edgar Kellenberger, Hans Lammers, Mart Jan Luteijn, Nico Riemersma, Klaas Smelik, Thandi Soko-de Jong, Klaas Spronk, Lieve Teugels, Adri van der Wal en Willien van Wieringen.

Marieke den Braber & Willien van Wieringen (red.), Elia & Elisa (ACEBT 35), Amsterdam: SHA 2022, € 21,75 excl. verzendkosten.


Meer infodirect bestellen

Scroll naar boven